top of page

ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Ο Γιαχβέ δεν λατρευόταν παντού αλλά Κ Υ Ρ Ι Ω Σ (ή ίσως και αποκλειστικά) στον Ναό (του Σολόμωντος). Εθεωρείτο ότι εκεί ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΗΡΧΕ. Δεν είμαι θρησκειολόγος αλλά υποπτεύομαι ότι η Κιβωτός δεν περιείχε τίποτα, σαν το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, διότι περιείχε το Τοτέμ (θεότητα) που ήταν ο ΑΝΕΜΟΣ για την φυλή της Ερήμου όπως ήσαν οι Ιουδαίοι κατά τον Ρόμπερτ Γκραίηβς.



El Greco, Εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό


"Γιαχού" στα Σουμεριακά ήταν το περιστέρι που συνεκδοχικά υποδήλωνε τον αόρατο άνεμο) εξ ου και ο Γιαχβέ. Συνεπώς ο κάθε πιστός ώφειλε να προσκυνήσει ΕΚΕΙ, όπως οι Μωαμεθανοί την Καάμπα.


Για να μπει ο πιστός έδινε ένα εισιτήριο.


Οι ανεξίθρησκοι Ρωμαίοι δέχτηκαν (προκείμενου να μην κυκλοφορεί ΟΥΤΕ του Αυτοκράτορα η εικόνα μέσα σ' ένα ναό που απεχθανόταν τις μορφές) να ανταλάσσεται ένα Αυτοκρατορικό νόμισμα με ένα σκέτο κομμάτι ασήμι (=το νόμισμα του ναού) στην είσοδο. Σιγά-σιγά όμως το 1/1 έγινε... 70/1 (!!!) Αυτό σήμαινε ότι μόνον ΠΛΟΥΣΙΟΙ μπορούσαν να προσκυνήσουν!


ΑΥΤΟ ήταν που εξαγρίωσε τον Ιησού! Ότι εμποδιζόντουσαν οι φτωχοί να μπουν!! Και εξεμάνη κατά των ΙΕΡΕΩΝ του ναού, όχι των μικροπωλητών κελεμπιών, φυσικά!

Αλλά πλαστογραφήθηκε η ιστορία για να φαίνεται ότι, τάχαμου, ερεθίστηκε από τις μικροαγοραπωλησίες (!) και όχι από τη Σαράφικη απληστία του ΙΕΡΑΤΕΊΟΥ..


Η ελληνική λέξη Συνέδριο παρεφθάρη σε "Σανχεντρίν", αυτό που τον σταύρωσε μετά!!

Recent Posts

See All
bottom of page